Вече има виртуални близнаци на моделите


Александра никога не е искала да бъде модел. Първо потърсена, когато била на 13, а след това отново като млад възрастен. Тя отказва тези първоначални две възможности. Но все пак решава да опита.Какво имам да губя? Просто ще видя как ще се получи“.

Вече на пълен работен ден в индустрията, базираният в Лондон модел използва още един шанс в кариерата си. Създава генерирана виртуална версия на себе си. Тя се надява, че това ще й осигури бъдещето в моделството.Наличието на  виртуална версия на вас донякъде ви предпазва“, обяснява тя.

Тийнейджърка привлича вниманието на Седмицата на модата

Александра казва, че е една от първите, които предлагат виртуална версия на себе си на клиентите в индустрията. Близо три четвърти от модните ръководители, в проучване публикувано от управленската консултантска компания Маккинз  през ноември миналата година заявиха. Виртуалната версия е приоритет за техните компании през 2024 г. Повече от една четвърт казаха, че вече го използват в творческия дизайн и разработка.

AI моделЗад виртуалния близнак на Александра стои Камерън Уилсън, основател и главен изпълнителен директор на агенцията за виртуална и 3D дигитално моделиране. Компанията усети вкуса на първия си глобален успех с пускането през 2017 г. на Шуду. Рекламиран като първия в света дигитален супермодел.

Сега наброявайки 250 000 души последователи в Инстаграм, Шуду – виртуален инфлуенсър – ръководи кампании за Баленсия, Лексус и Балмен, но не без критика.

Шест пикантни модни тенденции за пролет/лято 2024 г

Онлайн реакцията оформи най-новата му работа с Александра. На която се плаща да използва  образа ѝ във всякакви кампании или фотосесии, в които се появява нейният виртуален  близнак.Опитваме се да покажем на бизнеса, марките, списанията, че все още могат да използват виртуални и реални модели заедно. Това се пправи, за да насърчим честното използване на виртуалния модел. А не обречеността на отнемането на работни места“, казва той.

Защитата на работните места е нещо, което групите, представляващи тези в индустрията – модели, гримьори и фризьори – също искат да видят. Джоузефин Маркъм Уебстър, шефът на агенцията Mentor Models в Шефилд, беше от тези, които изразиха гнева си по онова време и смята, че моделите, генерирани от AI, са крачка назад за индустрията.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.