Супер Боул LI – най-великия игран някога


За 51 години и изиграните всички финали на НФЛ – Супер Боул е имало страхотни мачове, но никога не се е стигало до продължения и никога не се е получавала такава драма с такъв невероятен обрат, като на Супер Боул LI. Да припомним, на 5 февруари 2017 на стадион „NRG“ в Хюстън, Тексас се изправят шампионите на двете конференции Ню Ингланд Пейтриътс срещу Атланта Фалконс.

Том Брейди и Мат РайънНикога до сега Супербоул не е виждал завръщане като това на Ню Ингланд Пейтриътс за малко повече от 17 минути в края на редовното време, изоставяйки след сензационното избухване на Атланта с 28-3.

Виждали сме невероятни хващания и в предишни издания, но не и толкова изпъкващи хващания, като това на Джулио Джоунс от Атланта със своето „гмуркане“ и щастливото улавяне на топката на Джулиан Еделман само с върха на пръстите си заобиколен от трима защитници на „Соколите“.

Първият Супер Боул, в който бяхме свидетели на такави драматични моменти, може би с опита за пас на първия ярд до енд зоната на Ръсел Уилсън на Супер Боул XLIX, когато топката беше интерсепната от корнъра на „Патриотите“, което донесе поредната титла на Том Брейди и Ню Ингланд Патриътс.

Аз като фен на „Патриотите“ мога да говоря дълго време за династията от двадесет години, която преживяхме с отбора, като взехме шест пръстена от Супер Боул, но този финал беше наистина запомнящ се и ни държеше в напрежение до самият му край.

Том Брейди хвърли 466 ярда, което беше нов рекорд, като записа невероятните 43 завършени паса. Все пак той не беше най-ефективният куотърбек в мача. Това беше Мат Райън от Атланта, който завърши с невероятен за куотърбек рейтинг от 144.1.

Това ни показва колко добри бяха двата отбора. Показва ни всъщност, колко добър беше този мач. Може би единствената причина за този обрат на „Патриотите“ се казват Том Брейди и Бил Беличик, които са доказани мотиватори, доказали се в дългите години подвизавали се по зелените терени на НФЛ.

Неверотното хващане на Джулиън ЕделманКаквото и да напиша за този мач ще е малко. Трябва да се изгледа целия Супер Боул, особено второто му полувреме за да разберете емоцията и драмата, която всички ние, феновете на американският футбол изпитахме в този ден.

За нас, феновете на „Патриотите“ емоциите се променяха с всяка изминала минута. От ентусиазъм в началото на срещата, преминахме през разочарование в моментите, когато играта на отбора не вървеше, надеждата, когато бъдещият обрат започна да се случва и стигнем до невероятното чувство, което лично аз изпитах, когато беше отбелязана победната точка в продължението на Супер Боул.

Припомням си тези моменти и отново за миг преминаха всичките тези емоции, които изпитахме феновете на „Патриотите“ в този момент, в нощта преди седем години.

В последните две години отборът ни не е това, което бяхме преди, но времето се променя, играчите и треньорите се сменят. „Патриотите“ е отбор с традиции и здраве да е, отново ще бъдем на върха.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.