Русия атакува с дронове Одеса и Харков, жертви и ранени


Одеса стана за поредна нощ арена на руските удари. Снощи към 23:00 ч. местно време, дронове са ударили Одеса, Белгоподднестровск и Черноморски и са се чули на много места силни експлозии.

Същ така властите съобщават, че при вчерашните руски удари са загинали двама цивилни в североизточната част на Харковска област и още един човек на запад в Черниговска област,

Губернаторът на североизточната Харковска област Олег Синегубов съобщи в „Телеграм“, че при руска атака с ракетна система с многократно изстрелване двама цивилни са загинали в град Купянск, завзет обратно от украинските сили в края на 2022 г. район, където сега има активност на руските сили.

Синегубов добави, че при удар срещу град Чухуев, разположен край областния център Харков, са били ранени двама души. Нанесени са били също така и щети на жилищна сграда и магазин.

В Черниговска област, намираща се северно от украинската столица Киев, при минометен обстрел е загинал един човек, съобщи в „Телеграм“ областният управител Вячеслав Чауш.

На този фон Укринформ, позовавайки се на информация, представена на пресконференция от заместник-началника на регионалната военна администрация на Донецк Игор Бойко, съобщи, че около 514 000 души живеят в момента в Донецка област, която сега е под контрола на украинското правителство, а над 60 000 от тях трябва да бъдат евакуирани.

Той настоя, че е необходима евакуация от териториите в северната част на областта, включващи градовете Лиман и Святогорск, района на Бахмут, Часов Яр, Торецк, а след това и района на Покровск, Авдеевка и Маринка, Очеретине, Новогродовка и Кураховка, както и Мирноград.

От началото на пълномащабното нахлуване на Русия над 1,3 млн. души са били евакуирани от Донецка област, включително над 164 000 деца.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.