Рязък спад на фабричните поръчки в Германия през януари


По данни на германската статистическа служба „Дестатис“, в страната се отчита спад на броя получени поръчки от германските производствени компании.

Това е от порядъка на 11,3% спрямо декември на сезонно и календарно коригирана основа.

И отчита най-резкия спад от 6 месеца насам, което надмина първоначалната прогноза на икономистите.

Съществено е понижението при поръчките за електрическо оборудване (-33,2% спрямо декември), за производството на превозни средства (-27,3%) и на метални изделия (-14.5%)

Междувременно данните за декември бяха ревизирани нагоре спрямо ноември от ръст от 8,9% до увеличение с 12%. Тази промяна се дължи на забавеното подаване на данни за фабричните поръчки, получени от компаниите от няколко сектора на икономиката, посочва „Дестатис“.

На тримесечна база броят на фабричните поръчки през периода ноември 2023 г. – януари 2024 г. се е увеличил с 2,3% спрямо предходните 3 месеца.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.