Новите руски ПВО-та могат да бъдат заплаха за F-16


Руските въоръжени сили съобщават, че започва следващия етап от изпитанията на новите си ПВО блокове. Става въпрос за С-500 „Прометей“.

Новата система за противовъздушна отбрана премина първия етап от тестовете.

Тя трябваше да отговори на въпроса на военните специалисти дали е способна да се противопостави на различни видове ракети, в т.ч и хиперзвукови.

Проведените тестове доказаха способноста на С-500 „Прометей“ да противодейства успешно на всякакъв вид ракети със системи с малък обсег до междуконтинентални балистични ракети, включително такива с хиперзвукови управляеми, както и хиперзвукови.

Редица западни журналисти коментират, че успешните тестове ще принудят Русия да ги разположи на бойното поле в Украйна.

Което видимо притеснява западните военни и някой дори се опитват да провалят сделката за изпращане на изтребители  F-16 в Украйна, заради заплахата за живота на пилотите.

Новите С-500 „Прометей“ имат обсег на действие до 600 км.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.