Нова оръжейна система прихваща до пет цели едновременно


Компанията „BAE Systems“ представи най-новият си пакет външно бойно оборудване. Това е управляемата минометна система „Patria NEMO“.

Системата предлага пряка и непряка огнева мощ при различни военни сценарии. Тук на преден план излиза новата 120-милиметрова минометна система NEMO.

Тя е част от системата за оборудване при различни ситуации (ExMEP), която позволява да бъдат изстрелвани едновременно до пет снаряди по пет различни цели за по-малко от 25 секунди, без значение дали са движещи или неподвижни.

Турция е на път да се превърне в основен оръжеен доставчик за Украйна

В програмата взимат участие американски и немски специалисти, като целта е изграждането на лесно приспособима бойна система, която да коригира недостатъците на сегашните машини.

В момента един от вариантите е „AMPV Mortar Carrier“, като са предвидени общо пет вариации за армията, като една от тях дори предлага възможност за борба с дроновете, така станали популярни покрай войната в Украйна.

Очаква се през следващите месеци да се проведе нова серия от полеви тестове, които да отговорят на изискванията на войниците на бойното поле.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.