МБАЛ – Ловеч е пред затваряне


Многопрофилната болница в Ловеч е пред затваряне. За това алармираха от там. Завеждащият Отделението по неонатология в областната болница, д-р Петя Станчева заяви, че болницата се намира в критично финансово състояние.

Само преди дни целият персонал на отделението по Образна диагностика е подал молба за напускане. Заедно с това се затварят редица отделения-  ортопедично, инфекциозно и очното отделение.

По думите й макар на 40 км от града да има много частни болници, има твърде много възрастни жители на Ловеч, които не могат да си позволят да пътуват. От 1 март по спешност пациентите за рентген или скенер обаче са насочвани към Троян или Плевен.

Д-р Станчева уточни, че преди месец заплатата за професионалистите по здравни грижи от 850 лв. е увеличена на 1000 лв., а на лекарите – от 1300 лв. на 1500 лв, но това не може да покрие инфлацията. В същото време санитарите получават едва 930 лв.

Над 60% от завършилите медици планират да останат в България

Причина е, че работата им е много отговорна, а повечето от тях са в пенсионна възраст. Позиция по въпроса взе и изпълнителният директор Виктор Таслаков.

Той заяви, че ще предостави становището си писмено пред медиите, тъй като не е съгласен да бъде изнудван от страна на персонала и заплатите им са според възможностите на болницата.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.