Любопитно в една минута – Укротяването на кучето


Учените и археолозите могат да потвърдят, че опитомяването на кучето е станало на различни места по света по едно и също време. Нещо повече, опитомените са различни видове вълци, в зависимост от областта.

Човека-дракон

Въпреки, че хората са опитомявали животни, за да подобрят живота си и преди, това никога не се е случвало толкова бързо, колкото с кучетата.

Това има смисъл, като се има предвид, че опитомяването на животните е ставало само по време на заседнал начин на живот, докато кучетата са помогнали на хората да ловуват по време на номадските им преселения.

Но, наистина удивителното е колко рано човекът е успял да опитоми свирепия вълк.

Разкриват тайната на кинжала на Тутанкамон

Преди се смятало, по откритите най-стари фосили на кучета, че опитомяването на кучето се е случило преди около 14 000 години. Но съвсем наскоро са били открити вкаменелости от кучета както в Белгия, така и в Централна Русия, съответно на 33 000 и 36 000 години.

Това откритие стреснало археолозите, тъй като в действителност се оказва, че кучето е опитомено 20 000 години по-рано, отколкото се смятало досега.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.