„Хамас“ и Израел прекратиха преговорите, но без споразумение


С идването на Рамадан през следващата седмица, всички погледи са отправени към Кайро. Там днес се състоя среща между представители на Израел и „Хамас“, за да се намери начин за спиране на насилието.

Но, изглежда, че дълго време Близкия изток ще продължи да е проблемна зона. Защто представителите на делегацията на „Хамас“ напуснаха преговорите, без да се постигне ключово споразумение.

Премиерът на Катар се надява на скорошно примирие в Газа

Така четиридневната среща, която трябва да сложи край на войната, остава отворена и без отговор, най-вече за мирното население.

Всяка една от страните обвинява другата, но преговарящите от двете странис се надяват да постигнат мирно решаване на проблема с идването на Рамадан.

От „Хамас“ съобщават, че техните представители продължават усилията за мирно решаване на конфликта и допускане на камионите с хуманитарна помощ за палестинците.

Днес в Кайро подновяват преговорите за спиране на огъня в Газа

Високопоставеният представител на „Хамас“ Сами Абу Зухри обвини израелските власти, че се опитват да осуетят опитите за прекратяване на конфликта. Според него те са отказали да изтеглят войските си от анклава и да позволят на хората да се върнат по домовете си.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху също не счита, че страната му има вина за войната и потвърди намерението си да „унищожи“ „Хамас“.

Според него, ако има някакво постигнато в бъеще примирие, то ще бъде временно и няма да реши проблема до пълното ликвидиране на палестинската организация.

Той също така настоя за списък на заложниците, които все още са живи и са задържани от Хамас в Газа.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.