Британският външен министър Дейвид Камерън пристигна на посещение в Германия


Британският външен министър Дейвид Камерън пристигна на посещение в Германия. Той ще има среща с германската си колежка Аналена Бербок. На нея ще бъдат обсъдни редица въпроси – в т.ч войната в Украйна и увеличаването на военната помощ за страната.

Както и хуманитарните доставки за ивицата Газа. Това се случи само дни след като медиите в Германия оповестиха след изтичане на информация, че правителството ще предостави ракети с голям обхват „Storm Shadow“.

Нещо, което правителството категорично отричаше месеци наред, с оглед отношенията и с Русия.

В хода на втория годишен стратегически диалог между Обединеното кралство и Германия, се очаква двамата външни министри да обсъдят по-нататъшната военна помощ за Украйна и начините за оказване на по-силен натиск върху Русия.

Германското външно министерство пък обвини Русия, че се опитва да саботира опитите на Запада да сложи край на войната в Украйна и е  публикувала изтеклия разговор, за да предизвика разногласия между Берлин и съюзниците му.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.