Задава се нов чатбот на хоризонта


Компанията „Anthropic“ обяви, че подготвя новата, трета версия на своя чатбот – „Claude 3“. По думите на инженерите на компанията, чатботът ще превъзхожда другите два популярни в момента изкуствени интелекти.

Става въпрос за „ChatGPT“ на „OpenAI“ и „Google Gemini“. Новият чатбот ще бъде на три нива и всеки от тях ще има различни нива на способности.

Новият „ChatGPT 5“ идва това лято

Според компанията „Anthropic“, новият чатбот може да дава почти мигновени отговори на различни въпроси и в различни ситуации.

А, не както е при сегашните – да се изчаква няколко секунди, докато обработи подадената му заявка.

Сред другите особености – може да провежда дълги разговори и да помни до 99% от контекста на изреченията!

Интересното при „Claude 3“ е възможността за метакогниция, т.е да осъзнава и разбира недостатъците си! А, заедно с това и да прави самооценка.

Дори по време на един от тестовете ИИ е осъзнал, че въпросите, зададени към него, имат за цел да го тестват и изпитат възможностите му.

За разлика от конкурентите, версиите на „Claude 3“ не са безплатни. Безплатната версия е с ограничени възможности, а трите нови са платени с различна цена според способностите си.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.