Задържаха контрабандни цигари на Капитан Андреево


Днес на гранично контролно-пропусквателен пункт (ГКПП) Капитан Андреево задържаха 2 574 200 къса контрабандни цигари при две отделни проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция.

По-голямото количество нелегални цигари е открито при проверка на товарен автомобил. Водачът е от Беларус и е декларирал, че превозва пелети за отопление от Турция през България за Чехия. Превозното средство е проверено щателно с рентгенова апаратура. В хода на контролните действия се установява, че между чувалите с пелети са укрити кутии с цигари. Открити са общо 116 150 кутии от различни марки с беларуски акцизен бандерол. Акцизните стоки на стойност 871 125 лева са задържани.

Задържаха над килограм златни накити на ГКПП „Капитан Андреево“

При другия случай контрабандни тютюневи изделия са открити в товарен микробус. Управляван от турски гражданин превозващ стока за Германия и Франция. При проверката в кухините на 13 тапицирани панела за спални са открити 12 560 кутии цигари на стойност 84 915 лева. По двата случая са образувани досъдебни производства.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.