Вилньов изпраща лаптопа си с копие на „Дюн“ на умиращ мъж


Канадският режисьор и сценарист Дени Вилньов изпраща на умиращ мъж от Канада своя лаптоп с копие на „Дюн“ втора част.

Мъжът, който страдал от неизличимо заболяване и очаквал своя край в болнично заведение се страхувал, че няма да доживее премиерата. Управителя на хосписа в Квебек Жозе Ганьон разказа във Facebook за своя 50-годишен пациент, който му казал, че иска да гледа втората част на „Дюн“, преди да умре.

Той записва видео, в което болния мъж благодари на Дени Вилньов за неговите филми и преживяването, което са му донесли. Режисьора бил трогнат от видеото и със съпругата си започнали да търсят начини да доведат пациента от хосписа в Монреал, за да може да гледа Дюн.

Дюн втора частНо мъжът бил твърде слаб, нямало да издържи пътуването, така че на 16 януари асистентът на Вилньов лично отлита за Квебек и донася със себе си лаптопа на режисьора с копие от филма върху него. Прожекцията се провела в една от стаите на хосписа при спуснати завеси.

 

Заради силна болка пациентът изгледал само половината от почти тричасовия филм. Той починал няколко дни по-късно, отнасяйки със себе си тайната на филма.

Дени Вилньов планира да направи и трети филм от поредицата, който да е базиран на „Дюн: Месията на Дюн“ като вече дори работи по сценария. Остава и Warner Bros да му дадат зелена светлина.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.