Украински дронове са поразили горивен склад в руската Курска област


Губернаторът на руската Курска област Роман Старовойт съобщи , че днес украински дрон е поразил рудопреработвателния завод в района.

Малко след това е последвал и втори взрив от друг украински дрон.

Той посочи, че няма пострадали, но се е запалила цистерна с гориво в склад в Железногорски окръг в Курска област.

И в момента аварийните екипи се мъчат да се справят с пораженията и по-късно ще даде специална пресконференция за повече подробности.

Босна и Херцеговина ще произвежда дронове-камикадзе

Руски канали на приложението „Телеграм“ разпространиха видео от голям пожар и от щети по сграда в комплекс за руда в Железногорск, но без да може да се потвърди автентичността на записа.

В последните седмици Украйна зачести нападения срещу руски петролни рафинерии и други енергийни инфраструктурни обекти в Курска област.

Друго често атакувано място са Белгородска и Воронежка област, които също са обичайни мишени на украински нападения. Там също местните власти съобщиха, че са свалили два дрона тези дни.

Те са били насочени срещу военна авиобаза и петролен склад.

През последното денонощие украинската противовъздушна отбрана е свалила през изминалата нощ тридесет и осем от четиридесет и двата руски дрона, изпратени към осем области в страната.

Това е една от най-масираните руски атаки с безпилотни летателни апарати срещу Украйна в рамките на последните няколко седмици.

Става въпрос за произведените в Иран безпилотни камикадзета „Шахед“.

Сирените за въздушна тревога се чували в някои области в продължение на повече от два часа. Представители на североизточната Сумска област съобщават, че няколко дрона са нанесли удари в различни райони на град Суми, но без да дават подробности за пострадали или разрушения.

Атака е причинила щети на училище в Харковска област, а електропровод е бил ударен в Днепропетровска област, заявяват местните власти.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.