Строителен предприемач разруши с багер завършена сграда


Закупуването на собствен дом е мечта за мнозина. Но, често се случва купувачите или дори фирмата, която ги продава да има проблеми със строителния предприемач.

В Германия, в град Бумбърг се разигра необичайна и дори абсурдна ситуация.

Строителен предприемач реши да разруши с помощта на багер фасадата на току-що завършената жилищна сграда. По думите му, до това решение се стигнало, след като не си получил дължимата сума за работата от възложителя.

Самият възложител, компанията „Blumberger Sonnenblick Grundwert“ се обосновава на факта, че част от работата не е свършена напълно, а има и възражение, относно използваните материали, които определя като „нискокачествени“.

В интернет дори се появи видео, което показва как мъжът се качва в багера и унищожава балкони, прозорци и част от стъклената фасада на сградата.

багер

След деянието си, мъжът спокойно се качва в колата си и по-късно си признава извършеното в най-близкото полицейско управление.

По предварителни оценки, щетите са на стойност 500 000 евро, а част от закупилите апартаменти, трябвало да се настанят още през март.

Дори един от обитателите обяснява, че тези дни трябвало да се нанесе и сега си няма и идея какво ще прави след като е освободил старото си жилище.

Все още не е ясно дали предприемачът ще успее да възстанови сградата за такъв кратък период, какъвто е един месец, а освен това има неплатени дългове.

От „Blumberger Sonnenblick Grundwert“ заявяват, че ще си търсят правата по съдебен път и ще изискат от предприемача да възстанови разрушената част от сградата за собствена сметка.

Те твърдят, че до момента са му изплатили втори транш от 100 000 евро, а първоначалната сума от 2,8 млн.евро е уредена още при подписване на договора.

Предстои да се назначи техническа ескпертиза на сградата. Специалистите на фирмата се надяват, че е увредена само фасадата, а не основната конструкция на къщата.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.