Прокуратурата поиска потвърждаване на присъдата на Семерджиев


Прокуратурата поиска потвърждаване на присъдата на Георги Семерджиев. Той е осъден за тежката катастрофа на бул. “Черни връх”, при която загинаха две момичета. За престъплението Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев и го осъди на 20 години затвор.

Пред втората инстанция беше проверена втора версия за случилото се. И тя беше дискредитирана. Затова трябва да бъде отхвърлена. Надявам се, че пред Върховния касационен съд подсъдимият няма да изложи и трета версия, посочи прокурорът по делото Владислав Владимиров.

Според него теорията на Семерджиев, че е бил отвлечен и упоен, както и че не е карал колата в нощта на инцидента, бе отхвърлена отдавна.

Убиецът от дискотека „Соло“ вече е в Пловдивския затвор

Първоначалната версия на Семерджиев, непосредствено след задържането му бе, че е бил отвлечен, а втората му версия, след обжалването на присъдата на градския съд бе, че той не е карал колата в нощта на инцидента.

Допълнителни експертизи отхвърлиха втората версия на подсъдимия. Всички доказателства сочат, че Семерджиев е употребил наркотици в деня на инцидента, посочи прокуратурата.

Доказателствата сочат, че Семерджиев е карал джипа. Правилно градският съд е завишил наказанието за циничния начин, по който две момичета са загинали. Затова не трябва да бъде намалено наказанието. С подобна присъда се надявам да се постигне дисциплиниращ ефект, както при подсъдимия, така и в обществото, посочи държавното обвинение.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.