„One Dance Festival“ отдава почит на рейв културата в Пловдив


На 10 май в Пловдив стартира 16-ото издание на фестивала „One Dance Festival“. Акцентът в него е рейв културата и любовта към живота.

Гост на шоуто ще е френската рейв формация „Rave Lucid„, която ще представи електр денс и ще покаже как танца вдъхновява за нов живот телата на дансинга.

Специален гост е френската компания „MazelFreten“, зад която стоят хореографите Брандон Масел и Лора Дефретин. Те коментират, че „Rave Lucid“ е всичко онова, което искаме да видим на една денс сцена.

Спонтанност, ентусиазъм и зрлелищност от електро денса. Благодарения на магнетичността и непредсказуемостта си, този стил е импулсивен и буквално те „заразява“ и завладява с темпото си.

Именно танцът е една от най-популярните форми във френската градска култура, където електрическата музика върви с бързите танцови движения и изразителното движение на ръцете.

И ако в зората на денса и началото на века, електроденса е израз на ъндърграунд културата, то днес този феномен е за всички участници на сцената, батъли и фестивали.

Брандон Масел коментира, че това е начин да отдаде почит към културата, която му позволи да израстне и да се развие като талант.

И да запознае публиката не само с богатството на музиката, но и да даде шанс за изява на новите таланти, които тепърва прохождат в този стил.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.