Днес гласуват оставката на министър-председателя Николай Денков


На днешното заседание на Парламента се очаква като първа точка да бъде разгледано решението за приемане на оставката на премиера Николай Денков.

Новината съобщи лично той на вчерашния брифинг на Министерския съвет и обяви, че вече е внесена в Нардното събрание.

Той заяви, че това е уважение към българските граждани, а не политическа игра.

Също така още вчера от ГЕРБ дадоха мандат за преговори с Продължаваме промяната – Демократична България“(ПП-ДБ) и общ проек за съвместно управление в рамките на 49-ото Народно събрание и механизма за вземане на решения.

От страна на ГЕРБ в преговорния екип влизат Мария Габриел, Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян.

Днес е първата сряда от месеца и съгласно правилника на Народното събрание парламентарните групи (ПГ) могат да предлагат точки в дневния ред, които се включват задължително за разглеждане.

От ПГ на ПП-ДБ са предложили проект на решение за приемане на оставката на министър-председателя. От ПГ на „Възраждане“ са предложили народните представители да обсъдят на първо четене промени в Закона за Комисията за финансов надзор. От ПГ на „БСП за България“ са предложили парламентът да разгледа на първо четене законопроект за изменение на Закона за социалните услуги.

Предвижда се народните представители да обсъдят на второ четене промени в Закона за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори. В проектопрограмата е продължението на второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Очаква се парламентът да разгледа на второ четене промени в Закона за предучилищното и училищното образование. Проектопрограмата включва и продължение на първо гласуване на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за здравето.

В проектопограмата за тази седмица е и първо гласуване на Законопроект за насърчаване на научните изследвания и иновациите, както и на промени в Закона за насърчаване на инвестициите.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.