Депутатите гласуваха „за“, за оставката на премиера


Депутатите гласуваха депозираната във вторник оставка на премиера акад. Николай Денков. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС имат уговорка да направят ротация на правителството.

206 депутати се регистрираха. Програмата за деня е приета със 175 гласа „за“. Първа точка от дневния ред е именно оставката на акад. Николй Денков.

Тошко Йорданов от ИТН предложи заседанието да бъде излъчено на живо по телевизията, защото „е важно за държавата“. Народните представители приеха решението със 109 гласа „за“.

Денков поиска да вземе думата преди гласуването и обясни причините за подаването на оставката си.

Припомняме, че девет месеца ПП-ДБ бяха в основата на управлението със собствен министър-председател. Сега е ред на ГЕРБ.

Започват консултации за съставяне на правителство

Последните седмици сглобката бе разтресена от големи скандали. Предстои да разберем дали двете формации ще успеят да се разберат за министерските кресла или България ще бъде изправена пред нови избори.

След Националното събрание във вторник ГЕРБ представи свое предложение за „Споразумение за съвместно управление в рамките на мандата на 49-то Народно събрание с ПП-ДБ, както и Механизъм за взимане на решения.“

За оставката на Денков и Министерски съвет (МС) гласуваха 216. Всички бяха „За“.

Така правомощията на МС бяха прекратени.


2 коментара

 • Мария Дичева

  март 6, 2024 at 11:37 am

  Съжалявам, че акад.Денков няма да бъде вече премиер! Умен, честен, доблестен! Досега не съм забелязала тези качества от друг пример.

  Reply

  • Paralelladmin

   март 6, 2024 at 5:49 pm

   За съжаление тези качества не се оценяват от българското мнозинство. Ние си искаме Тиквун и магистрали и асфалт

   Reply

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин  Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.