Туристите в Сингапур ще получават обезщетение, ако вали по време на престоя им


Разположена в Югоизточна Азия, в южната част на Малайския полуостров, Сингапур през последните години се радва на висок жизнен стандарт и голям туристически наплив. Страната се счита, че е най-зеленият мегаполис на континента.

На едно съжителстват небостъргачи, търговски центрове и типични местни кварталчета и привлича туристите с пъстрата си смесица от култура и модерност.

Островът е създаден през 1819 година като британска колония, а днес е не само най-богатата държава.

Но, и има едно от най-натоварените пристанища в света.

Тук туристите могат да се насладят на перфектната си почивка, а ако вали, дори могат да получат…..обезщетение!

Галапагоските острови удвояват входните такси, за да държат далеч туристите

Да, правилно прочетохте. Добре дошли в хотел „InterContinental“, който предлага и тази „услуга“.

Тук цените на стаите на вечер започват от $630, а застраховката „Rain Resist Bliss“ може дори да ви изкара на „плюс“, ако имате късмет да ви „върви по вода“.

Клиентите на хотела получават услугата под формата на ваучер. Може да се използва в рамките на една седмица.

Но, има едно условие  – тя важи само ако „продължителността на дъжда надвишава сумарно 120 минути през който и да било 4-часов интервал от време през деня“.

Със сигурност все някой турист ще се чувства като спечелил от лотарията, защото Сингапур е сред държавите с най-високи показатели на валежите в света (средно 171 дни годишно).

 


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.