Хакнаха Руското министерство на отбраната


Украински хакери от Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната на Украйна (ГРУ) извършиха кибератака над сървърите на руското Министерство на отбраната.

В резултата на това, те се дбраха до строго секретни документи, както и до документацията на заместник-министъра на отбраната Иванов Тимур Вадимович.

Нападението е извършено чрез DDoS атаката, като в ръцете на украинските кебир специалисти са попаднали голям брой заповеди, доклади, инструкции и отчети и други класифицирани документи.

По този начин те са получили пълната структура на системата на руското министерство на отбраната и неговите подразделения, а с това и да се установи самоличността на високопоставени руски лица.

Все повече Русия и Украйна засилват кибератаките помежду си, като част от воденето на война.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.