Рисунки на 8000г., намерени в кратера на най-големия метеорит


Учени от Южна Африка направиха изненадващо откритие на дъното на кратера Вредефорт. При изучаване на геологията на кратера са открити древни гравюри, оставени от първите жители на Африка които датират от преди 8000 години.

Преди два милиарда години огромен астероид със скорост 40 000 мили в час се разбива в сегашната част на Южна Африка.

Този кратер понастоящем се смята за най-големият потвърден кратер на Земята (без да броим възможния неизследван кратер в Антаркти, диаметърът му е около 300 км, като първоначално е имал отличителна форма, но е унищожен по време на геоложки процеси).

8000-годишни рисунки

Група международни геолози и изследователи от Университета в Южна Африка изучават кратера.

Уникалността му е, че такива същества могат да бъдат открити само на други планети.

Именно благодарение на метеорита наблизо се намират най-богатите златни полета в света.

Но, наскоро бе направено друго откритие. Открити са много древни петрографи те са издълбани директно върху камъка и представляват изображения на животни.

Учените установяват, че са създавани в продължение на много години.

Тази скална картина датира от преди поне 8 000 години. В комбинация с язовирна дъждовна стена, можете да си представите за вярванията на първите хора, населили тези земи в Южна Африка.

Това са хората Койса и техните потомци все още живеят в пустинни райони на Намибия и Ботсвана. Хората на Кой Сан обръщат голямо внимание на ритуалите и церемониите, свързани с дъжда и водата.

8000-годишни рисункиОчевидно първите жители на Южна Африка са смятали това място за свещено преди много хиляди години.

Учените вярват, че изучаването на тези петрографи ще им помогне да научат повече за хората Кой Сан и да разберат техния религиозен и духовен живот.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.