Предания за съществували цивилизации


Всеки човек, който чете научно-популярна и друга литература за миналото и съвремието, знае, че в древните ръкописи и предания на различни народи има данни за това, че на Земята вече са съществували цивилизации, които били унищожени от големи природни катастрофи. За съвременните изследователи, голям интерес представляват сведенията съдържащи се в мексиканския паметник на древно изкуство „Кодекс Ватиканус“, един от малкото оцелели произведения на „ацтеките“, пазещ се във „Ватиканската библиотека“.

Предания за съществували цивилизацииСпоред този древен изключително малък документ, на земята вече са съществували четири поколения на човечеството. Първото поколение е на гиганти, починали от жесток глад. Второто поколение е от прототипи на днешните хора изчезнали в огън, огромен огън. Третото поколение е на „човеко-маймуни“. След това е дошъл четвъртия период, известен като „Слънце над вода“.

Потопът и Ной – какво всъщност е спасил старозаветния патриарх?

Тази цивилизация изчезнала в бездната на големи наводнения преди 4008 години. В регистрите на известния учен-изследовател Александър Хумболт той споменава 4008 година, изучавайки ръкописите на доминиканския монах Педро де Лос Рио-са, който през 1566, е копирал йероглифите на индианците. Хумболт е видял, че потопа е настъпил през 4008 година след създаването на света. Преди него, земята е била обитавана от гиганти.

Подобни сведения за историята на земните цивилизации се съдържат и в „Кодекс Риос“ и в „Кодекс Телериано-Ременсис“, пазени във Ватиканската библиотека и Епископията в Реймс. Ето какво са донесли до нас тези документи: „Настъпил ден, когато смъртта завладяла човечеството. Тогава възрастните трябвало да се отделят в страната Мистлан, а децата да заемат места върху чудно дърво. Това дърво, хранело децата със своето мляко, като майка.

Предания за съществували цивилизацииТака се образувала нова раса от великани, която съществувала 4008 години.После боговете, недоволни и от тях, изпратили на Земята потоп. Когато потопа свършил и наводненията утихнали, възникнала нова раса. Тя съществувала докато не дошъл ураган от небето с необичайна сила, и унищожил всичко живо…Оцелелите хора се превърнали в маймуни…

Съдбата на хората им поднесла още едно изпитание. Потомците на „хората от камъни“(мъже и жени, които се покрили в каменни убежища, може би под земята) са съществували 4801 години. Този път гигантски пожар станал причина за гибел на човечеството, от който оцеляла само една двойка хора и тя станала родоначалник на четвъртата по ред човешка раса, този път много близка към съвременното човечество по своя облик“.

Земята преди милиони години

Сведения за изчезналите цивилизации на Земята са се запазили и в легендите на остров Пасха. Според древно предание, населението на тази загубена в океана земя били най-ранното Земно човечество, съществувало преди около 18 мил. години и били от расата на гигантите. Хората стигали 17-метра на ръст, обаче в процес на еволюцията ръста им намалявал и след 10 мил. години стигнал до 6 метра. Относително скоро се появили и хора – нашите предци.

Освен това, сведения за периодично унищожение на Земята на всичко живо в резултат на гигантски катаклизми се съдържат и в Свещената книга на Живота на древните индийци „Пурани“, в древноеврейския „Талмуд“, на глинени плочки с ръкописи от Вавилон и в Библията. За нееднократно унищожение на живеещите на Земята човекоподобни същества от вода, огън и други катастрофи е писал и Платон в своите съчинения „Тимей“ и „Закони“. Той твърдял, че неговия древен предшественик Солон, разбрал това от много стари, загубни египетски ръкописи от храма на Богиня Нейт.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.