Островите около Обединеното кралство


Островите на Обединеното кралство наброяват хиляди. Но, само няколкостотин са населени. Това са дестинации сами по себе си и включват места като остров Уайт, Ангълси и остров Скай.

Всеки от тях има своя уникална култура и идентичност, както и колекция от атракции за посетители, които ги правят завладяващи туристически горещи точки.

Но, с толкова много, от които да избирате, кои острови трябва да включите в маршрута си за пътуване?

остров Уайт е най-големият остров във ВеликобританияРазположен в протока Ла Манш, на юг от Англия, остров Уайт е най-големият остров във Великобритания.

Атракциите за посетители включват Осбърн Хаус – лятното убежище на кралица Виктория – и замъка Карисбрук  от XII-ти век.

Годишният рок фестивал на остров Уайт привлича хиляди фенове на музиката на острова.

Островът, на който истории за викинги и джедаи се пресичат

Най-големият остров е Сейнт МериОстровите Сили са архипелаг край югозападния бряг на Корнуол в Англия.

Най-големият остров е Сейнт Мери. Забележителностите тук включват руините на Замъка на великаните, скален замък от желязната епоха и Портхелик Коув, определено като място от специален научен интерес за мигриращи и зимуващи птици.

остров Ман е самоуправляваща се област на короната, така че не е строго част от Обединеното кралствоЗакотвен в средата на Ирландско море, остров Ман е самоуправляваща се област на Короната, така че не е строго част от Обединеното кралство.

Островът е световно известен с годишния TT, международното състезание по шосейни състезания за мотоциклети.

Дестинацията е известна и като родното място на Морис, Робин и Бари Гиб от Би Джийс.

Джърси, е най-големият от Нормандските острови, разположен на 23 км от бреговете на Нормандия, ФранцияДруга самоуправляваща се област Британската корона, Джърси, е най-големият от Нормандските острови, разположен на 23 км от бреговете на Нормандия, Франция.
Зоологическата градина в Джърси, създадена от натуралиста и писател Джералд Дърел, замъкът Мон Оргуейл и военните тунели в Джърси, построени от германците по време на Втората световна война, са сред най-популярните атракции за посетители на острова.
Столицата Сен Питър Порт е мястото, където френският писател и политик Виктор Юго е живял по време на изгнанието си от Франция.Вторият по големина от Нормандските острови, Гърнси е популярна туристическа дестинация от Викторианската епоха.
Столицата Сен Питър Порт е мястото, където френският писател и политик Виктор Юго, особено известен с романите „Гърбушкото от Нотр Дам“ (1831) и „Клетниците“ (1862), е живял по време на изгнанието си от Франция. Къщата му сега е музей.
Забележителностите включват замъка Бродик и пивоварната Аран, отворена за обиколки и дегустации на бира.Аран, остров край западното крайбрежие на Шотландия, е любима дестинация за туризъм на открито.
Ходенето пеша, колоезденето и наблюдението на дивата природа са особено популярни.
Забележителностите включват замъка Бродик и пивоварната Аран, отворена за обиколки и дегустации на бира.
Смята се, че необикновената „Книга от Келс“ е създадена от монасите от Йона през годините преди 800 г.Йона във Вътрешните Хебриди на Шотландия е пропита с история. Абатството Йона, създадено през 563 г., служи като място за християнско поклонение.
Смята се, че необикновената „Книга от Келс“ е създадена от монасите от Йона през годините преди 800г.(сега е изложена в библиотеката на Тринити Колидж, Дъблин).
Гробището на абатството е последното място за почивка на няколко ранни шотландски крале.
Свързан завинаги с писателя Джордж Оруел, който завърши романа си „1984“, докато живеел в отдалечена селска къща на острова
Свързан завинаги с писателя Джордж Оруел, който завърши романа си „1984“, докато живеел в отдалечена селска къща на острова.
Юра във Вътрешните Хебриди на Шотландия обикновено привлича онези, които търсят уединение в сурова, но вдъхновяваща среда.
остров Бют е посещаван заради замъка си от 13-ти век в Ротсей, декоративната неоготическа къща на планината СтюартМалък остров, разположен във Фърт ъф Клайд в Шотландия, остров Бют е посещаван заради замъка си от 13-ти век в Ротсей.
А, също и заради декоративната неоготическа къща на планината Стюарт и залива Скалпси, в който има колония от над 200 тюлена.
Стигането до Бют е половината от забавлението, тъй като се пътува от континента с традиционен параход.
Нападнат от викингите през IX-ти век, остров Шепи, остров край северния бряг на Кент в Англия
Нападнат от викингите през IX-ти век, остров Шепи се основава на морската си история като търговска точка за туризъм.
Шепи също е признат за връзката си с развитието на авиацията: Шорт Брадърс, процъфтяваща аерокосмическа компания, основана през 1908 г.
И първата в света, която произвежда самолети, има своите корени на острова, създадена от братята и сестрите Осуалд, Хорас и Юстас .

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.