Доставиха по въздух хранителни помощи в ивицата Газа


Три американски самолета C-130 са спуснали хранителни доставки на бежанците на ивицата Газа.

Това съобщиха американските власти. Повече от 35 000 хранителни дажби са били спуснати. От Белият дом коментираха, че доставките по този начин ще продължат и през следващите седмици.

Акцията е подкрепена от израелскот правителство. Други страни, като Египет и Франция също имат опит с подобен род доставки.

И вече дори ги извършиха през последните седмици,  за да може да се избегне хуманитарна криза.

По данни на Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси, повече от 576 000 души в ивицата Газа са на крачка от глада, а деца умират от недохранване и липса на вода.

В същото време организацията обвинява израелските власти, че не правят необходимото, за да могат камионите с хуманитарна помощ да достигнат до нуждаещите се. А, това създава огромни проблеми.

Междувременн днес в Кайро започва нов кръг от преговори, като според египетските служби за сигурност, двете страни са постигнали съгласие за удължаване на срока, през които се прекратява огъня в анклава.

Както и се договаря нова размяна на затворници и заложници, но има още работа по финализиране на условията. Това означава, че по всяка вероятност израелските сили ще се изтеглят от северните части на ивицата Газа.

А, това ще позволи на изселените палестинци да се върнат по домовете си.

Здравните власти на Газа казаха, че от началото на войната в анклава са убити 30 320 палестинци, а ранените са 71,533.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.