Xpeng пуска фантастичен самолетоносач-пикап


През октомври 2023 година, китайският производител на електромобили „Xpeng“ представи своя футуристичен ван. Сякаш излезнал от бъдещето, проектът „Land Aircraft Carrier“ даде сериозна заявка.

По своята същност той представлява вид шестколесен летящ автомобил с три оси.

Не само това, но и багажникът му е достатъчно голям, за да побере и транспортира…..малък самолет!

Наистина впечатляващо нали? И докато голяма част от подобни футуристични проекти остават за дълго след представянето си на хартия, от „Xpeng“ не се шегуват.

Те смятат да превърнат проекта в реалност и тази година стартира първото серийно производство на електрическия „Land Aircraft Carrier“.

Електрическият „Land Aircraft Carrier“ съчетава кола и летящ апарат

За това потвърждават и редица китайски медии, като дори се появиха първите снимки на проекта, докато се превозва в специален камион на една от   магистралите в страната.

До голяма степен дизайнът си   остава същия, но като цяло   проектът черпи вдъхновение от   „Tesla Cybertruck“ със своите   ръбове по отношение на покрива.

Разбира се, като цяло, въпреки възможността за летяща кола в багажника изглежда супер.

От „Tesla“ намаляват цените на модела „Y“ за Европа

Но, трябва да бъде одобрено първо от регулаторните органи. Така, че по всяка вероятност на първо време ще остане „здраво стъпил“ на земята, преди да получи възможността за летене.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.