Пивоварите са новата златна мина на инвеститорите


Все повече инвеститорите започват да се насочват към производителите на бира, като новата „златна треска“. Това подсилва акциите им на пазара и води до растеж и популяризиране на алкохолните брандове.

За това спомагат и намаляващите цени спрямо твърдия алкохол, което ги прави особено привлекателен финансов инструмент.

Така, след като отмина пандемията от Covid-19, компании като „Heineken“ започват да отчитат повишени печалби и намаляващ ценови натиск.

Но, заедно с това са изправени пред повишени цени на електроенергията и поскъпване на всички суровини до крайния потребител.

Това доведе до ориентиране към високоалкохолните напитки, но сега тенденцията е обратна.

Главен виновник за това е забавянето на инфлацията и надежда за повишаване на ръста на продажбите и печалбата.

Въпреки всичко, не при всеки върви гладко.

Инвеститорите на „Heineken“ остават неприятно изненадани от намалените печалби, въпреки прогнозите на компанията, че 2024 г. ще стартира по-добре в продажбите на бира и силен ръст на печалбата.

В същото време икономическите забавяния засягат търсенето на напитки от компании като „Diageo“ и „Pernod Ricard“.

Някои инвеститори се чудят дали са изправени пред по-сериозно предизвикателство от завръщане към нормалността след резкия ръст на продажбите след пандемията, когато много потребителите се насочиха към скъпи бутилки текила, уиски и други.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.