На 3 март в Стара Загора понасят 300-метровото знаме


На 3 март за поредна година жители и гости на Стара Загора ще понесат 300-метровото българско знаме.
Националният празник на България ще бъде отбелязан с паметното шествие „За Свободата…Да развеем българското знаме!“, съобщиха от Общината. В 10:15 часа, по повод 146 години от Освобождението, пред паметниците, посветени на 3 март, ще бъдат поставени венци и цветя в знак на признателност.
3 март 2024

Издигнаха националния трибагреник на 18-метров пилон в хасковското село Конуш
Ритуалът за издигане на българското знаме ще започне в 10:30 часа на площада пред Общината. Паметното шествие с 300-метровия трибагреник ще тръгне в 11:00 часа и ще пристигне в 11:45 часа на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Там е предвидена и специална музикална програма, в която ще участва певицата Невена Цонева.

Как е истинското име на историческия връх Шипка

Разнообразни и тази година ще бъдат съпътстващите празника събития – Регионалният исторически музей ще работи с вход свободен, а изложби ще украсят стените на експозиционните зали в града. Училища и детски градини отново ще подготвят свои събития, с които да отбележат Националния празник, а в автобусите и тролейбусите на градския транспорт ще звучат патриотични песни.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.