Париж ще достави 2000 дрона-камикадзета за Украйна


Френското правителство обяви, че в следващите седмици ще поръча, а до лятото и изпрати на фронтовата линия в Украйна, около 2000 дрона френско призводство.

Това стана по време на посещението на френският министър на отбраната Себастиен Льокорню в завода на производителя на дронове „Delair“ в Лабеж, разположено в предградията на Тулуза.

Същевременно френският президент Еманюел Макрон присъства на откриването на Олимпийското село за Летните олимпийски игри в Париж.

Украински дронове повредиха руски патрулен кораб край Крим

Там той говори пред журналисти по въпросите, свързани с Украйна и потвърди намерението си да изпрати френски части в Украйна.

Нещо, от което се разграничиха редица съюзници, в т.ч и Германия, а Русия предупреди от възможна ескалация на конфликта.

Макрон заяви, че държи на думата си и страната му няма да изпраща войници, за да не жертва френски животи в чужда държава.

Но, и напомни, че тук (Олимпийското село) не е времето и мястото за коментиране на политиката. А, спортът трябва да помага за обединение и мир.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.