Издигнаха националния трибагреник на 18-метров пилон в хасковското село Конуш


Националният трибагреник се вее от днес на 18-метров пилон в центъра на село Конуш, община Хасково, съобщиха от общинския пресцентър.

Тържествената церемония по издигане на флага беше предшествана от празничен спектакъл, подготвен от децата и преподавателите от местното Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“.

Гости на церемонията бяха кметът на Хасково Станислав Дечев, заместник-кметът Динко Тенев, кметове на населени места от общината, родители на децата от местното училище, жители на селото.

Утре 3 март в Стара Загора понасят 300-метровото знаме

Отец Никола освети родното знаме и благослови начинанието.

Идеята за издигане на висок пилон с националното знаме в Конуш е на кмета на селото Златко Латунов. Инициативата в навечерието на националния празник е осъществена с подкрепата на община Хасково и с помощта на жителите на селото.

Село Конуш е известно и с оградата на църквата „Св. Иван Рилски“. Част от нея е направена от щикове, които са участвали в реални сражения през Балканската война.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.