Американски футбол в България… „Шуменските пивовари“


„Шуменските пивовари“ е клуб по американски футбол от град Шумен.

Шуменските пивовариСъздаден е през месец януари 2020 г. След трудното начало на клуба, в него вече тренират над петдесет мъже представляващи първият отбор(с пълна екипировка) на възраст между 17 и 45 години и десет деца от детския на възраст между 10 и 16 години.

Треньори в отбора са Свилен Чифлигаров и Йосиф Сандев.

Американски футбол в България…ФЛАГ ФУТБОЛ

Един за всички, всички за единОт създаването на отбора, клуба вече е изиграл повече от 20 мача с пълна екипировка като съперници освен български отбори са били румънски и молдовски клубове.

В този период са участвали в повече от пет флаг турнира, като имат второ място на домакинският турнир.

От две години „Пивоварите“ са един от малкото клубове в страната, които развиват детски отбори.

През 2023г. организират за трета поредна година домакински турнир „Brewers Cup“ с участието на всички български отбори.

Същата година е най-успешната година за клуба, който записа редица победи в националното първенство и достигна до полуфиналите на националният шампионат.

"Жътварските" - женският отбор на ШуменВ същото време „Пивоварите“ направиха стъпка в развитието си, като създадоха женски клуб, който да се състезава във флаг турнирите организирани от БФАФ.

В „Shumen Reapers“ вече постояно тренират над десет момичета, като бързо клуба набира популярност в града.

В отбора участват цели семейства – мъже, жени и деца. Флаг футбола е без контактен спорт и подходящо развлечение за цялото семейство. В този спорт се набляга на бягане, хвърляне и хващане.

Тренира се за физиката, изгражда се характера и сплотява, работата в екип и не на последно място е забавление за всички.

Американски футбол в България… „Софийските рицари“

През сезон 2022г. имах честа да запиша минути за отбора на „Пивоварите“ в три от четирите срещи на отбора в редовния сезон. За съжаление загубихме и трите, като съперници ни бяха „Old Dogs Sofia“, „Black Sea Pirates Burgas“ и „Sofia Bears“.

Въпреки загубите в тези срещи, съм признателен на ръководство и играчите на клуба, че ми позволиха отново да съм част от американският футбол в България.

Да играя редом с момчета, които обичат спорта и пламено се стремят да подобряват уменията си и са мотивирани да преследват целите към които се стремят, работейки неуморимо всеки ден.

 

Очаквайте в следващата публикация „Варненските акули“!


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.