В Украйна се бият чуждестранни спецчасти


Германското правителство твърдо се противопоставя зад молбата на Франция да бдат изпратени сухопътни вйски в Украйна. И настоява вместо тях, да бъдат изпратени още оръжия.

На същото мнение са и редица от лидерите на НАТО, тъй кат се опасяват от разрастване на ескалацията с Русия и евентуална употреба на ядрено оръжие.

Това идва на фона на предупрежденията на Москва, че разполагането на войски ще направи неизбежна пълномащабна война срещу НАТО.

Вицеканцлерът на Германия Робърт Хабек призова френското правителство да осигури необходимите боеприпасите и танковете, които могат да бъдат доставени сега.

Самият френски президент Макрон смята, че нищо не трябва да се изключва като вариант, но съюзниците ще направят всичко възможно, за да не може Русия да спечели вйната.

Полша, Италия и Чехия също отказват да изпратят свой части в Украйна, но са готови да изпратят старите оръжия от складовете си.

Френското правителство няма на склад стари оръжия, но ще изпрати по-специално крилатата си ракета „Скалп“.

Междувременно Макрон намекна, че на територията на Украйна действат западни специални части, макар, че досега не се признаваше официалн от нито една европейска страна.

Дори и да бъдат изпратени чуждестранни войски, тяхната задача би се ограничила до  разминиране, поддръжка и ремонт на оръжейни системи или подпомагане на охраната на границите на други държави, застрашени от Русия, като Молдова.

В Литва, президентският съветник изяви готовност страната му да изпрати войски, които да обучават местните войници и да помагат в операциите.

Но, Дмитрий Песков, говорителят на руския президент Владимир Путин, заяви пред репортери, че ако НАТО изпрати войски да се бият в Украйна, войната с алианса „няма да е вероятна, а неизбежна“.

Притесненията относно рисковете от ескалация на отношенията с Русия са в основата на вътрешнополитическия спор в Германия относно това дали да се изпратят ракети с голям обсег „Таурус“ на Украйна.

Междувременно думите на Макрон бяха потвърдени и от високопоставен европейски служител в областта на отбраната“

„Всички знаят, че в Украйна има западни специални сили – те просто не са го признали официално“…..


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.