Новият филм на Брад Пит даде тласък на авиаторските якета


Новият драматичен сериал на Спилбълг „Masters of the air“, с участието на легендата Брад Пит, доведе до безпрецедентен скок в търсенето на авиаторски якета.

Лентата се фокусира върху събитията от Втората световна война и битката между американските и японски сили в небето.

Става въпрос за легендарните „бомбардировъчни якета B-3“, които са носени от американските пилоти.

Търговецът на дребно „John Lewis“ съобщава, че якетата в луксозният сегмент, са отчели ръст в продажбите три пъти, спрямо година по-рано.

14 модни прически за мъже през 2024 година

Ръководителят на компанията за мъжки облекла „Matches“ Деймиън Пол, коментира, че авиаторските якета имат ненадмината репутация, заради своята неподвластност на времето.

Якетата са правени някога от овча кожа, за да могат да издържат на температурните промени (дори при -40C) и при повреда в самолета или вражеско попадение, са предпазвали пилотите от огъня и високата температура.

„Мъжете обичат миналото“, коментира Пол.

Нарича го „психология на миналото“, защото мъжете обичат да се обръщат към дрехи с корени от онези времена. Само за справка – граховите палта (75% вълна и 25% найлон), тренчкотите и синити дънки (много популяни сред златотърсачите от XVIII в), днес са неизменна част от мъжкия гардероб и ежедневния дрескод на работния мъж.

Експертът по мъжко облекло Закари Вайс смята, че част от настоящата популярност на якето е свързана по-скоро с мистиката и историята, която носи в себе си.

Той смята, че е дошло времето, когато мъжките дрехи дават усещането на мъжа, че сякаш живее в собствен филм, в който той е главната звезда.

Така, че кой стил ще избереш днес, зависи само от теб.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.