Исторически музей – Попово е включен в списъка на 100-те национални туристически обекта


Исторически музей – Попово е сред седемте нови обекта, включени в списъка на 100-те национални туристически обекта, съобщават от Българския туристически съюз.
Това стана факт, след проведено през изминалата седмица в Министерството на културата заседание на Националния координационен съвет на Национално движение.
По време на него са обсъдени кандидатурите на 14 обекта.
Одобрени са 7 от тях, в т.ч.тази на Исторически музей – Попово. По този начин, вписаните обекти от област Търговище стават общо три.
Оставалите са крепостта „Мисионис” и Славейковото училище в Търговище и Историческият музей в Попово с крепостта „Ковачевско кале”.
Актуализираните книжки с печати за новите обекти, в които вече ще фигурира и музеят в нашия град, ще бъдат налични от 1 април.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.