Загадъчни писма в парк в Нов Южен Уелс , Австралия


Всъщност съществуването на петроглифи не би било изненадващо, ако не бяха древноегипетски йероглифи открити в Австралия.

И двете стени са надписани с над 250 знака. Времето почти ги е заличило на южната стена, но на северната стена са добре запазени.

Някои от тях са разпознаваеми, други не. Те се отнасят до най-архаичните форми на древноегипетското писане.

Рей Джонсън, един от най-старите египтолози, участвал в преводи на древни текстове от колекцията на Историческия музей в Кайро, е превел надписите.

Стените показват хроника на египетски пътешественици, пострадали при корабокрушение и попаднали на „странна и враждебна земя“, както и информация за преждевременната смърт на водача им.

Което поставя въпроса дали откривател на Австралия е холандецът Уилям Янсон, който през 1606 година действително слиза на брега ѝ.

Някои твърдят, че е Джеймс Кук, който през 1770 година е изследвал по всички географски правила цялото източно австралийско крайбрежие.

Неразгаданата книга

Но, напълно е възможно да се окаже, че и двамата са били изпреварени от древните египтяни.

През 1837 година англичанина Джорддж Грей с екипа си проучвал южните брегове на Австралия и попаднал на някаква загадъчна пещера.

Но,бил изненадан да открие рисунки направени преди много години, които изобразяват хора от древен Египет.

Те в никакъв случай не приличали на скалните знаци на австралийските аборигени.

Но, откритието не било посрещнато с ентусиазъм и за него се заговорило век след това, когато през 1931 година намерили други подобни загадъчни скални рисунки.

Изследването им показва, че те не принадлежат на никаква позната форма на туземна култура. Остава въпроса древните египтяни ли са открили първи Австралия?


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.