Премахват полов неутралния език в Аржентина


Аржентинският президент Хавиер Милей нареди да се преустанови използването на полово неутрален език в правителствените учреждения.

Правитлественият говорител Мануел Адорни потвърди новината и обяви, че подобно правило вече е въведено и в аржентинските въоръжени сили.

Или казано по друг начин, полово коректен език означава употребата на езика по такъв начин, че да гарантира равнопоставеност на всички полове и идентичности.

Самият Милей е бивш преподавател по икономика и има крайно либерални възгледи в икономическо отношение.

Въпреки това той се изявява като консерватор по редица важни за обществото въпроси, в т.ч правата на ЛГБТ обществото и е твърд противник на абортите.

Милей, който встъпи в длъжност през декември, наскоро закри аржентинския Национален институт за борба с дискриминацията, ксенофобията и расизма.

С мотивът, че тази институция е безполезна и харчи само парите на данъкоплатците.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.