Победи за Джо Байдън и Доналд Тръмп на първичните избори в Мичиган


В САЩ в момента е време за първичните президентски избори. Страната трябв да избира между двама кандидат-президенти. Това са настоящият такъв Джо Байдън и бившия президент Доналд Тръмп.

Двамата снощи спечелиха на тура в Мичиган, а битката се очертава да е жесточена. Макар, че е подкрепян от подръжниците си от Демократическата партия, Джо Байдън си позволи да защити войната на Израел в ивицата Газа.

А, това му навлече яростна критика, дори и от неговия лагер.

Доналд Тръмп, от своя страна, победи съперничката си Ники Хейли с голяма преднина на първичните избори на Републиканската партия в Мичиган.

Тва затвърди позициите му за номинацията на партията за Белия дом.

Въпреки че се очакваше Байдън и бившият президент републиканец Тръмп да спечелят с лекота първичните избори на своите партии, броят на гласовете и за двамата се следеше отблизо за признаци на разколебаване на подкрепата.

В Мичиган, където живее голям брой арабски американци, избирателите на демократите бяха призовани да отбележат в бюлетините си за първичните избори във вторник като „неангажирани“ в знак на протест срещу политиката на Байдън по отношение на Газа.

Според социологическа агенция „Едисън рисърч“ първите резултати показват, че броят на „неангажираните“ избиратели е достигнал 40 000, след като са били преброени 31% от бюлетините на демократите.

Тази цифра далеч надхвърля целта от 10 000 неангажирани гласоподаватели, на която се надяваха организаторите на протеста.

Всеки, който иска да стане кандидат за президент в САЩ, трябва първо да надделее във вътрешнопартийните предварителни избори. След това кандидатите се избират официално на партийни конгреси през лятото. Конгресът на републиканците се провежда в средата на юли.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.