Американски футбол в България…ФЛАГ ФУТБОЛ


ФЛАГ ФУТБОЛ – спортът който набира скорост в България! ФЛАГ ФУТБОЛ ще дебютира на Олимпийските игри през 2028 година!
 Подходящ е за всички: мъже, жени, деца независимо от ръст или телосложението.
 Безконтактен спорт, предлагащ много динамика и стратегия!
 ТОВА Е ФЛАГ ФУТБОЛА!!!
КАКВИ СА ПРАВИЛАТА НА ФЛАГ ФУТБОЛА?
ФЛАГ ФУТБОЛА е подходящ за всички възрасти.  Първото правило на ФЛАГ ФУТБОЛ е доста просто: не е разрешен контакт. Това включва единоборства, гмуркане, блокиране и скрининг. Вместо това играчите носят флагове/знамена, които висят по страните им с колан.
 За да се „справим“ с човека, притежаващ топката, противниковият отбор трябва да изтегли едното или и двата флага/знамена.
Въпреки че правилата за флаг футбола са създадени, за да поддържат играчите в безопасност, ще откриете, че те също създават увлекателна, бърза версия на футбола без физически контакт.
Ето списък на основните футболни правила на ФЛАГ ФУТБОЛ:
Всички пасове трябва да бъдат напред и получени отвъд линията за начало на играта.
Разрешени са само директни хендофи – никъде на терена няма подаване назад след начало на разиграването или извършване на залъгващи пасове.
Куотърбекът има седем секунди, за да се отърве от топката;
Куотърбекът не може да тича с топката, освен ако тя не му е подадена;
Атакуващите играчи трябва да държат дистанция от човека с топката когато бяга за да не му пречат;
Всеки противников играч, подреден на седем ярда от линията за началото на игра, може да се втурне към играча с топка;
Ако топката бъде подадена, всеки защитник може да атакува;
Пресичанията на пасовете в защита могат да водят до тъчдаун(дори при опити с допълнителни точки;
Дауна приключва, когато топката се удари в земята, знамето на офанзивния играч е извадено от колана му, носещият топката, тялото излязат извън полето, или ръцете или краката на носещия топката докоснат земята;
Всички наказания за офанзивните флагове водят до загуба на ярдове;
Всички футболни наказания на защитата водят до автоматичен първи даун, а други са свързани с добавяне или отнемане на ярдове.
ФУТБОЛНИ ПРАВИЛА НА ФЛАГ ФУТБОЛ
Един от първите въпроси, които ни задават, е: колко играчи са във един футболен отбор на терена? Футболните отбори на ФЛАГ ФУТБОЛ се състезават 5 на 5, но там може да намерите различни лиги – 6 на 6, 7 на 7, 9 на 9 – в зависимост от региона и възрастовата група. Футболните правила на ФЛАГ ФУТБОЛ позволяват до 10 играчи общо на отбор.
Игрището на което се играе Флаг футболаЗа да побере по-малък брой играчи от отбор, футболното игрище за флаг е по-малко от типичното футболно игрище с ширина 30 ярда и дължина 70 ярда, с две крайни зони от 10 ярда;
Бърз преглед на това как да играете флаг футбол: Всяка игра започва с хвърляне на монети, за да се определи кой отбор ще започне с топката. Играе се две полувремена от 15 до 25 минути, в зависимост от лигата, а часовникът спира само за таймаути (всеки отбор има три), контузии или край на полувремето;
Стартовият отбор започва на собствена линия от 5 ярда и има четири дауна(по същество четири разигравания), за да преминат половината от игрището след което автоматично са на първи даун и трябва да стигнат тъчдаун линията или да предадат топката след 4ти даун. Ако нападението не успее да продължи напред след три опита, те имат две възможности: могат да „пънтват“, което означава, че предават топката на противниковия отбор, който започва своето нападение от собствената си линия от 5 ярда, или могат да продължат. Но ако все пак не успеят да пресекат необходимата линия, противниковият отбор поема владението от мястото на топката.
Ако офанзивният отбор пресече линията, те имат три нападения, за да отбележат тъчдаун. Правилата на ФЛАГ ФУТБОЛ се различават малко, когато става въпрос за отбелязване на точки: тъчдаун е 6 точки, а допълнителната са два типа: 1 точка от опит от 5-ярдовата линия; 2 точки от опит от 10-ярдовата линия.
КОЙ МОЖЕ ДА ИГРАЕ ФЛАГ ФУТБОЛ?
Ако попитате някой треньор по футбол какво харесва най-много в играта, обикновено ще чуете един и същ отговор: той е невероятно приобщаващ. Децата с всякакви способности могат да научат правилата на футболния флаг.
Те не се нуждаят от предишен футболен опит. Ако са мотивирани те могат да се научат бързо. Освен това, спорта е чудесен източник за упражнения, които подобряват сърдечно-съдовото здраве, координацията между ръцете и очите и силата.
ФЛАГ ФУТБОЛА предлага лиги за момчета и момичета от 5 до 17 години. Има няколко групови лиги.
7 НА 7 ПРАВИЛА ЗА ФЛАГ ФУТБОЛА
Въпреки че няколко лиги следват основните правила на ФЛАГ ФУТБОЛА, няма да намерите един стандартизиран правилник за всички организации – най-вече защото има много различни версии на ФЛАГ ФУТБОЛА. Така че, някои футболни правила 7 на 7 могат да се различават от 5 на 5, например.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.