„Хамас“ обмисля едномесечно спиране на огъня


Високопоставен източник, близк до преговорите между „Хамас“ и Израел, обяви, че палестинската групировка е получила предложение за 40-дневно спиране на огъня в ивицата Газа.

Или считано от 10 март вечерта до вечерта на 9 април се спират бойните действия между двете враждуващи страни.

Заедно с това се предвижда двете страни да разменят палестински затворници срещу израелски заложници в съотношение 10 към един и да преустановят всички венни операции в райна.

Израел елиминира палестинския лидер Абдула Абу Шалал

Това ще позволи в анклава да влезнат над 500 камиони с хуманитарна помощ на ден, за да бъдат доставени не сам хранителни продукти, но и палатки и каравани за настаняване на разселените лица.

Това означава, че към Израел ще отпътуват 40 израелски заложници, включително жени, деца под 19 години, хора на възраст над 50 години, както и болните пленници.

А, палестинското движение ще си върне 400 палестински затворници и няма да бъдат арестувани повторно.

„Хизбула“ нападна израелска военна база в Източен Ливан

Това е най-сериозното досега постигнато примирие и успех да дипломацията за спиране на бевете в палестинския анклав.

По този начин се предпазват близо 1 млн жители от евентуално израелско нападение срещу град Рафах в южната част на ивицата Газа.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.