Нови находища на природен газ до остров Крит


Гръцкият депутатът Тасос Хадзивасилио, експерт по енергетика, съобщи, че край остров Крит е открит голяма находище на природен газ.

Сондажите за залежи от природен газ в Егейско море досега показаха, че проучването фиксира наличието на природен газ в количество, което може да покрие 15% от нуждите на Европа.

Чехия е увеличила с 62% вноса на руски природен газ

От предварителните проучвания е установено, че залежите до остров Крит са от природен газ и нефт и като качество са по-богати от разработваните до Кипър.

От министерството по енергетика в Атина съобщават, че Гърция извършва сондажи в още пет района – сухопътния район на град Янина и в морската зона до остров Корфу в Йонийско море, както и до островите Кефалоня и Левкада.

Гърция следва политика на намаляване на енергийната зависимост, както и възможност за източник на природен газ за европейските страни, заявиха от правителството.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.