Мистериите на Странджа


Странджа е една от планините в България, която крие много тайни в себе си. Намира се в югоизточната част на страната и продължава в съседна Турция, като се простира на обща площ от 10 000 кв. км., бивайки сравнително ниска като височина.

С единия си край планината се среща с Черно море.

Тук легендите са преплетени с фактите, а науката – с мистицизма.Богата на археологични находки Странджа много пъти е посещавана и изследвана от различни учени, ентусиасти, иманяри и религиозни представители.

Тук легендите са преплетени с фактите, а науката – с мистицизма.

Не подлежи на никакво съмнение обаче, че околността е пълна с разкрити и неразкрити тракийски светилища и съоръжения, някои от които могат да бъдат датирани още от атлантско време.

Данните, с които се сдобиват археолозите показват, че много е ограбено от иманяри през вековете; тази планина е пазила много съкровища и злато, но това само води на размисли, че има и много останало неразкрито, дълбоко скрито в недрата на земята.

Стожерът „Боженишки Урвич“

По всичко личи, че целия район в древността е бил пристанище за фракция от оцелелите след катаклизма атланти, които разпръскват културата си сред местното население, което било траките.

Интересен е факта, че именно в Странджа са откривани кости на гиганти, които веднага са потулвани, както това става с всяко подобно нещо навсякъде по света – нещо, за което си има специални екипи.

Тези сведения достигат до нас тихомълком от археолози, които отказват вече да мълчат. Те, не са малко вече.

Скалата на Гуатапе – място, където си близо до Бог

Въобще Странджа планина е богата на мистерии. Има доклади за много подземни тунели, правени от атланти и траки.

Докладвана е също срещана с Йети, при която след 20 секунден контакт, съществото се разтваря във въздуха пред очевидеца. Споменаваме това, защото не е история типична за България и изобщо района – или както става ясно – поне досега не сме знаели.

Безспорно, най-голямата мистерия в областта обаче си остава т. нар гробницата на Бастет.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.