Американски футбол в България… „Софийските рицари“


Спортен клуб „Sofia Knights“ е основан на 4 ноември 2018г. Основателите на клуба Мартин Дойчев, Ивайло Симов и Емил Димитров са играчи с дългогодишен опит в България. Отборът расте бързо и през пролетта на 2019-та участва в първите си мачове по флаг-футбол и футбол 8v8.

Присъедини се към отбора През 2020 и 2021 „Рицарите“ постепенно се превръща в неоспорим лидер в американския футбол в България, доминирайки всички на терена, но показвайки изключителна грижа към всички конкуренти извън него.

Клубът е шампион на страната в първенство на БФАФ през 2021 година, завършвайки годината непобеден.

В периода 2019-2022 създателите на клуба активно подпомагат в създаването на редица клубове в страната, въпреки многобройните препятствия по пътя им. От средата на 2022 година фокусът на клуба се обръща отново към вътрешната организация – създадени са дамския отбор по флаг-футбол „Софийските вещици“, детския отбор София Скауйърс. През същата година „Рицарите“ се присъединяват към Балканската футболна лига(11v11).

Американски футбол в България…„Софийските мечки“

"Софийските рицари" са едно голямо семейство. В кратката си история, „Софийските рицари“ печелят двубои срещу съперници като „Олд Догс София“, „Варна Шаркс“, „Малта Феникс“, „Букурещ Тайтънс“ и други. Сред най-важните приоритети на клуба са разпространяването на спорта в страната, обучаването на силни треньорски и съдийски кадри на национално ниво, създаването и съхраняването на висока спортна култура във всички състезатели.

Треньорите в клуба ни работят с ясна цел – да развиват физическите, тактическите и техническите аспекти на всеки един спортист, но и да им дадат правилната среда, за да израстнат като личности.

„Софийските вещици“ е първият женски отбор по флаг футбол в страната.„Софийските вещици“ е първият женски отбор по флаг футбол в страната. Създател на клуба и треньор понастоящем е Ивайло Симов, един от основателите на „Софийските рицари“. Една от състезателките на „Софийските вещици“ е Айлин Чаушева. Тя започва да тренира флаг футбол съвсем случайно в университетския отбор на турското висше учебно заведение Йедитепе. Тя отива на занимание по волейбол, но там е забелязана от специалист по флаг футбол, който я кани в състава.

 

Американски футбол в България…“Благоевградски грифони“

Както всеки спортист, мечтата на състезателките по флаг футбол е свързана с Олимпийски игри. Този спорт официално бе включен в програмата на Игрите в Лос Анджелис, които ще се проведат през 2028 година.

Всички формации на „Софийските рицари“ следват сходни методологии, диктувани от лидерите в спорта в САЩ. Макар и нивото на спорта в България все още да е аматьорско, подходът на нашите треньори е винаги професионален и с мисъл към всички аспекти на тренировъчния процес.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.