Необикновени мистерии


В интернет пространство постояно можем да открием снимки и изображения, които ни карат да си зададем въпроса: Истина ли са или фалшиви? В продължението на публикацията „Необясними мистерии“ ще опитаме да разгадаем мистериите около направата на изображения станали популярни в интернет.

Страшничко изглежда, нали? Това мистериозно изображение на снимката на семейство Купър циркулира онлайн от много години. Снимката показва четиричленно семейство, което стои в трапезарията на дома им. Пети човек без лице обаче виси от тавана с главата надолу.

Съобщава се, че снимката е направена през 50-те години на миналия век, но няма конкретни доказателства в подкрепа на това твърдение. Една от теориите е, че петият човек е добавен с помощта на Фотошоп. Друга теория е, че петият човек е само отражение на един от членовете на семейството на снимката. Дори експертите, които са изследвали това изображение, не са успели да определят как може да е било фалшифицирано.

 

Дали наистина този силует е призрак? Фарът „Свети Августин“ във Флорида е едно от най-обитаваните от духове места в Съединените щати. Има многобройни съобщения за наблюдения на момичета около фара и някои хора вярват, че те са призраците на дъщерите на Езекия Пити, който е бил ръководител на структурата.

Момичетата загиват на мястото при трагичен инцидент през 1871г. и някои хора вярват, че духовете им сега са хванати в капан на фара. Посетителите на фара съобщават, че са виждали момичетата да се разхождат наоколо, а някои дори са чували гласовете им.

 

 

Истина или измама? НАСА публикува набор от снимки, направени от роувъра Кюриосити на Марс през 2014г., които показват ярка светлина, която изглежда прилича на човешка форма. Те бързо станаха популярни, като много от теоретици за НЛО повярвали, че това са доказателства за извънземен живот на Марс.

Учените обаче развенчаха теорията обяснявайки, че светлината вероятно е просто лъскава скала или отражение на слънцето. Те също така посочили, че фигурата се вижда само на една от снимките, а другите в последователността не показват признаци на светлината. Въпреки научното обяснение, много хора все още вярват, че марсоходът Кюриосити е заснел човешка форма на Марс.

Извънземно ли е или автора си прави шега? Джим Темпълтън прави тази снимка на петгодишната си дъщеря Елизабет в Бърг Марш близо до Солуей Фърт в Англия през 1964 година. Когато обработва негативите, той е шокиран да види фигура, която стои зад дъщеря му на заден план.

Фигурата била облечена с бял костюм, наподобяващ скафандър и шлем. Освен това бил много по-висок от Елизабет, което накарало някои хора да вярват, че е извънземно. Снимката бързо станала популярна и фигурата била наречена „Solway Spaceman“. Компанията Кодак предложили награда за всеки, който може да обясни изображението, но никой не успял.

 

Това мълния ли е или нещо по необяснимо? Тази снимка на мистериозна светлина в небето за първи път се появи през 2015г., оставяйки мнозина да се чудят какво може да бъде. Някои хора спекулират, че това е извънземен космически кораб, а  други смятат, че това е природен феномен, като кълбовидна мълния.

Това се случило по време на буря в южната част на Форт Майерс и докато уникална форма на мълния е най-вероятният отговор, винаги има възможност светлината да е нещо по-екзотично. Разбира се, никой не може да каже със сигурност, какво означава тази светлина, така че нека да сме предпазливи с теориите си.

 

 

Възможно ли е извънземните да ни наблюдават? Сателитът „Черният рицар“ е името, дадено на този мистериозен обект, наблюдаван в орбита около Земята от десетилетия. Смята се, че е на повече от 10 000 години и следва странна полярна орбита. Първото докладвано наблюдение на спътника „Черният рицар“ е през 1957г., малко след изстрелването на „Спутник“.

По-късно, през 1998 г. астронавт на НАСА снима черен обект обикалящ около Земята, който по-късно е идентифициран като парче отломки. Някои смятат, че сателитът „Черният рицар“ е извънземен космически кораб, изпратен да наблюдава Земята, докато други настояват, че това е таен военен спътник или технология от изгубена цивилизация.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.