Небесната пътека


В тази статия ще говорим за високи планини, обгърнати от път по цялото си извисение, още състезания и други любопитни факти. Всичко това се намира в четвъртата по големина държава в света – Китай.

Днес виртуално ще посетим северозапдната част на провинция Хунан, в планината Тианмен. Днес виртуално ще посетим северозапдната част на провинция Хунан, в планината Тианмен.

Проход с дължина 11 км. и височина, която по пътят достига 1300м. над морското равнище, докато най-ниската му точка е на едва 200м. За да качите планината по пътя е нужно да изминете всичките 99 завоя.
Понеже мястото е, меко казано, вълшебно, 99-те завоя символизират деветте кралства на рая – по 11 за всяко.

Небесните войни на повече от 3000 метра в Андите

 От външната страна на пътя са обособени предпазни бетонни прегради, които осигуряват безопасност при евентуална злополука. Злополука, при която в зависимост на кой завой се намирате, Ви очаква неприятно падане по стръмните склонове на планината Тианмен.

Проходът е завършен през 2006г. след осем годишен строеж.

Стъклената пътека Със сигурност много хора биха определили пътя като един от най-грандиозните, заради височините, по които се изкачвате и това, което предлага гледката на такава височина. Ще видите разнообразие от скални образувания, още планини и други тайни от китайската природа. Интересно е как китайските инжинери, имайки предвид местоположението и времето, за което е изграден пътя, са свършили толкова изумителна работа. Благодарение на този труд туристите ще могат да се качат с автомобила си до върха на планината.

Проходът е познат и като „Райския път“ или „Пътя към Рая“.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.