САЩ включват нови руски танкери в черния списък със санкции срещу Москва


Американското Министерство на финансите съобщи, че се налагат нови санкции на Русия, заради смъртта на Навални и продължаваща война в Украйна.

Така след като беше наложен ценови таван от ЕС на руския нефт, сега САЩ включиха 14 руски петролни танкера в новия черен списък със санкции.

Русия забранява износа на бензин за срок от шест месеца

Става въпрос за корабна компания „Совкомфлот“, като имат срок до 45 дни гратисен в който танкерите могат да превозват и разтоварват петрол и друг вид товар, преди да влезнат в сила мерките.

Заместник-финансовият министър на САЩ Уоли Адейемо заяви, че Русия ще плати висока цена за войната в Украйна.

Това е преден удар срещу руския петролен бизнес, след като преди това страните от Г-7,ЕС и Австралия се договориха за въвеждането на ценови таван от 60 долара за барел за руския петрол.

Припомняме, че Русия е един от най-големите износители на нефт в света.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.