Необясними мистерии


Несъмнено сте виждали поне една снимка или изображение, което не можете да си обясните. В следващата статия ще Ви покажем няколко необясними мистерии запечатани с камера.

Коя е жената от снимката? Повече от 50 години, никой не може да отговори на този въпросУбийството на президента Джон Ф. Кенеди на 22 ноември 1963 г. остава едно от най-скандалните събития в американската история.

И докато Лий Харви Осуалд в крайна сметка е осъден за престъплението, има много въпроси без отговор за събитията от този ден.

Една от най-трайните мистерии е самоличността на дамата показана на снимката.

Тази жена е заснета в няколко снимки и филми, стоящи на тревата близо до Дийли Плаза, докато конвоят на президента минава.

Тя носи шал около главата си, което обяснява прякора Babushka Lady. Въпреки многото опити да бъде идентифицирана, самоличността на дамата остава неизвестна.

По какво са стреляли зенитните батареи? Все още никой не се наема да сподели истината. Преди години излезе интересен филм „Битката за Лос Анджелис“, в който американската армия воюва срещу извънземна раса атакувала земята.

Всъщност наистина „Битката за Лос Анджелис“ се случила в миналото.

По време на Втората световна война, на 25 февруари 1942 г. жителите на Лос Анджелис съобщават, че са видели поредица от странни светлини в небето.

Първоначално военните се опасявали, че светлините може да са японски самолети.

На зенитните батареи е наредено да стрелят по светлините, но те са непроницаеми за стрелбата.

Светлините в крайна сметка изчезнали и инцидентът никога не бил напълно обяснен. Джордж Адамски направил една от най-известните снимки на „Битката за Лос Анджелис“ и твърдял, че тя показва НЛО. Оттогава обаче снимката е развенчана като измама. Но дали наистина е така?

Дали тази жена говори по телефон? Дали не е пътник във времето? Трудно можем да отговорим на този въпрос.Ирландският режисьор Джордж Кларк публикува видео в YouTube през 2010г. твърдейки, че е открил пътешественик във времето във филма на Чарли Чаплин от 1928г. „Циркът“.

На видеото се вижда как жена с палто и шапка държи ръка до ухото си, сякаш говори по мобилен телефон.

Знаем, че мобилните телефони не са били изобретени до 70-те години на миналия век и не са станали търговски достъпни до 80-те години на миналия век.

Най-вероятното обяснение е, че жената във видеото е държала ръката си до ухото си по друга причина, като например да нагласи шапката си или да чува по-добре. Но дали е така, както си го обясняваме?

Дали по време на Гражданската война в САЩ войници са застреляли птеродактил?Тази снимка, показваща нещо, което изглежда като птеродактил, летял над бойното поле на Гражданската война в САЩ, циркулира онлайн от много години.

Изображението по-горе дори показва няколко войници, които изглежда са го убили. Няма обаче доказателства в подкрепа на твърдението, че снимката е истинска.

Снимката е развенчана от експерти, които са посочили, че птеродактилът е твърде голям и има грешни пропорции. Те също така отбелязват, че картината е размазана и че птеродактилът изглежда се наслагва върху фона. За всичко, което знаем изображението може да е създадено с помощта на софтуер.

Швейцарски часовник с такива размери, в гробница от династията Мин? Екип от археолози е открил странен обект в запечатана гробница в провинция Шанси, Китай през 2008г.

Гробницата е датирана от династията Минг, която управлява Китай от 1368 до 1644г., а обектът е малък златен часовник.

Големината му е само около два милиметра и имаше циферблат на часовника отпред.

Часовникът е маркиран и с думата „швейцарски“.

Това откритие е озадачаващо, защото швейцарските часовници не са правени по време на династията Минг.

Швейцария дори не е съществувала като държава по онова време. Мистерията на часовника на династията Минг остава неразгадана и в момента е изложена в провинциалния музей в Шанси.

А обектите с пипала в ляво, какво ли са?Картината „Мадоната с младенеца, Свети Йоан Кръстител“ е картина от XV век, приписвана на Доменико Гирландайо.

Картината изобразява Дева Мария, младенеца Исус и Свети Йоан Кръстител.

Някои смятат, че съдържа доказателства за НЛО, като посочват странните обекти в небето, като обекта, подобен на чиния отдясно и непознатите обекти с пипала отляво.

Други обаче твърдят, че обектите в небето са облаци или ангели. Картината е създадена по време, когато хората са вярвали в ангели и други свръхестествени същества, така че тази теория носи известна тежест.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.