Кладенецът на ада


Обгърнат от мистерии и приказки за демони, кладенецът Бархут в Източен Йемен известен като „Кладенецът на ада“ е не съвсем разбираемо природно чудо.

Кладенецът на ада легенда за демони По-близо до границата с Оман, отколкото до столицата Сана на 1300 километра, гигантската дупка в пустинята на провинция Ал-Махра е широка 30 метра и се смята, че е дълбока между 100 и 250 метра.

В местният фолклор се споменава, че е създадена като затвор за демони – репутация, подкрепена от неприятните миризми, издигащи се от дълбините й.

Местните власти казват, че не знаят какво се крие в нея.
Геолози съобщават, че никой не е достигал дъното на кладенеца, тъй като в дупката имало малко кислород и няма вентилация.

Слънчевата светлина не прониква много в дупката и от ръба се вижда малко, освен птиците, които влитат в неговите дълбини и излитат навън.

Стожерът „Боженишки Урвич“

Кладенецът на ада легенда за демони Видеооператорите, които търсят близки планове от вътрешността на кладенеца, казват, че е почти невъзможно да бъдат заснети – местното суеверие гласи, че предмети в близост до дупката се засмукват към нея.

През вековете се разпространяват истории за зли свръхестествени същества, наречени джинове, живеещи в кладенеца.

Много от местните жители избягват да минават близо до огромната дупка и дори да говорят за нея от страх, че нещо лошо може да им се случи заради тази пропаст, която според легендата заплашва живота на самата Земя.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.