Франция експулсира имам


Френският вътрешен министър Жералд Дарманен обяви, че страната му е експулсирала радикализиран тунизийски имам. Става въпрос за радикалният имам Махджуб Махджуби, който само 12 часа след като беше арестуван, вече е извън територията на страната.

Самият Дарманен заяви, че е дал инструкции за издаването на министерска заповед за депортирането на радикалния имам.

До експулсирането на имама се стигна след негов пост в социалните мрежи, в който се оприличава френският трикольор на „сатанински“.

Имамът отрича да е направил нещо нередно и твърди, че думите му са били извадени от контекст и че не е искал да прояви неуважение към френския флаг.

Адвокат на имама заяви пред френски медии, че клиентът му ще обжалва процедурата по експулсирането си.

В откъси от заповедта за експулсиране, публикувани от френски медии, се казва, че Махджуби е „проповядвал буквалистка, назадничава, нетолерантна и насилническа интерпретация на исляма“.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.