„Железният“ Майк Тайсън и Ухапването


Скандалната битка с ухапване на Майк Тайсън е един от най-противоречивите и странни моменти в историята на професионалния бокс.

Тайсън и Холифийлд трябваше да се срещнат още през 1990 г., но Майк сензационно загуби от Бъстър Дъглас, а след това отиде в затвора.

Чудото на леда

Този инцидент се случва по време на мача между Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд на 28 юни 1997 г. в „MGM Grand Garden Arena“ в Лас Вегас, Невада.

Повратният момент на двубоя настъпва в третия рунд, когато Тайсън предполагаемо разочарован от тактиката и ударите с глава на Холифийлд, които той смятал за умишлени, предприел шокиращо и противоречиво действие.

По време на клинч между двамата Тайсън захапва дясното ухо на Холифийлд, откъсвайки парче хрущял. Реферът Милс Лейн незабавно спира двубоя и отнема две точки от актива на Тайсън за нарушението.

По-късно Майк Тайсън е глобен с рекордните тогава 3 млн.долара. Той споделя: „Щом видях глобата си казах: „Човече, това са купища пари, по дяволите!““.

Самият тй признава, че никога не е смятал да го направи, но се оказва доста добър и печеливш маркетингов ход. Мохамед Али – Ще лети като пеперуда и ще жили като пчела

След мача, той се превръща в истинска значенитост като е канен в редица клипове, снима се с феновете и участва на редица благотворителни събития.

Тази битката остава като една от най-запомнящите се и противоречиви моменти в историята на спорта, подчертавайки както силните емоции, така и неспортсменското поведение, което понякога може да помрачи дори най-великите състезатели.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.