The Catch – Хващането


„The Catch“ е един от най-емблематичните и трайни моменти в историята на американския футбол. Отнася се за финалната среща на НФК шампионата през 1981 г. между Сан Франциско 49 и Далас Каубойс. Това ще бъде момент, който в крайна сметка ще оформи хода на двата франчайза и ще остави незаличима следа в НФЛ.

„Железният“ Майк Тайсън и Ухапването

 Само 58 секунди до края на срещата и 49те с владеенето на топката, са изправени на 3ти опит за преодоляването на 3 ярда. Уайд рисийвъра Дуайт Кларк пробягва маршрута по диагонала на енд зоната.

Джо Монтана пуска висок и дълъг пас към Кларк, който скача и прави невероятно хващане с върха на пръстите си, хващайки топката само на инчове над пръстите на корнербека на Каубойс Еверсън Уолс, за да подсигури победата с 28-27.

Хака или Ка Мате

В този победен двубой с основна заслуга е на куотърбека Джо Монтана, спомагайки за утвърждаването на неговото наследство като един от най-великите куотърбеци на всички времена.

„The Catch“ се превръща в символ на работата в екип в света на спорта. Това остава определящ момент не само в кариерите на Джо Монтана и Дуайт Кларк, но и в историята на NFL, често цитиран като една от най-великите моменти в легендарната история на лигата.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.